01 august 2011

Puterea omului: Lectia lui "Jumatate de om"

-Plec sa-mi deschid un supermaket!
Obisnuim sa ne plangem in viata de lucruri pe care nu le avem si totdeauna vrem mai mult. Persoanele slabe vor sa se ingrase, grasul sa slabeasca, schimbam culoarea parului, a ochilor, vrem muschi, tatuaje, penis mai mare sau silicoane. Luati de val cheltuim tot mai multi bani si timp liber pentru perfectiunea trupului. Suntem dispusi la adevarate torturi
in numele frumusetii, iar aceasta ca o regina de gheata cere un tribut tot mai mare slabiciunilor noastre. In aceste conditii devenim tot mai deprimati si mai nesiguri pierzandu-ne prin labirintul de optiuni.

Chinezul Peng Shilin are numai 78 cm inaltime. Pina in 1995 a fost un om ca toti oamenii, cand a fost taiat in doua bucati de un camion. In cei doi ani de spitalizare s-a agatat de viata cu disperarea omului care stie ca de-acum doar viata este singurul lucru de pret. Partea inferioara de la abdomen in jos nu a mai putut fi recuperata. Asa cum se repara o papusa stricata, a fost reconstituit bucata cu bucata. Pentru ca lipseau organe ale principalelor aparate: excretor, reproducator, circulator si sistemul nervos, majoritatea functiilor vitale nu isi mai puteau urma cursul firesc, asa ca a fost necesara reconstructia acestora. Din bucata de piele ramasa a fost acoperita partea sectionata de corp si cusuta. In tot timpul acestor operatii si-a pastrat optimismul i a continuat sa-si mentina conditia fizica a membrelor care i-au mai ramas. Dupa ce s-au cicatrizat operatiile a primit o proteza care in care sa-si bage ramasita de trup. Aceasta proteza are atasate doua picioare bionice cu ajutorul carora a inceput sa invete sa mearga din nou la varsta de 37 de ani. La inceput medicii nu credeau ca va supravietui si au fost uimiti de vointa lui in lupta cu viata. A stiut sa profite de handicapul sau si s-a deschis propria afacere numit inspirat "Jumatate de om - Magazinul cu preturi pe jumatate". A devenit nu numai un om de succes dar si un simbol al sperantei pentru alti oameni amputati. Povestea lui este un exemplu de rezistenta si triumful spiritului omenesc in depasirea adversitatilor.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu