24 octombrie 2013

Oameni care plang cu lacrimi de sange

Lacrimi de sange
http://nindyr.deviantart.com
In urma cu 7 ani, tanarul Michael Swann a inceput sa aiba puternice dureri de cap insotite de sangerari din ochi, urechi si nas. A inceput sa sangereze de la varsta de 22 de ani si i se intampla zilnic. Acum, boala i s-a mai ameliorat, sangereaza cam de doua ori pe saptamana. Contrar incercarilor sale de a-si gasi de munca tot timpul era dat afara de la serviciu. Medicul sau oftalmolog spune ca nu poate depista cauza bolii pentru ca "procedurile de explorare i-ar putea face mai
mult rau decat bine", spune el Parerea lui este ca ca ar putea suferi de o disfunctionalitate a canalului lacrimal, fiind mult prea ingust. Daca ar incerca sa patrunda pe aceste canale si sa le examineze de la un capat la altul i-ar produce leziuni ireversibile pana la distrugerea definitiva a acestor canale.

Ulterior, s-a mai descoperit o femeie din Chile suferind de aceeas boala. Un caz asemanators-a mai gasit in Costa Rica. Un canadian a inceput sa planga cu lacrimi de sange dupa ce a fost muscat mortal de un sarpe.Sangerarea s-a oprit dupa ce a primit un antidot contra veninului.

Calvino Inman plange cu lacrimi de sange de trei ori pe zi. Revarsarea de lacrimi dureaza la el intre 15 minute pana la o ora si incepe fara niciun avertisment. Spune ca i se umezesc ochii ca inaintea unui plans obisnuit. Lacrimile i se opresc ca din senin asa cum au aparut. La inceput era foarte trist deoarece colegii de scoala incepusera sa-i spuna ca este posedat, dar cu timpul s-a obisnuit cu tot felul de rautati din partea lor. Cand a sangerat pentru prima data, mama lui a fost foarte inspaimantata si a chemat ajutor. Atunci Calvino s-a uitat la ea si a intrebat-o daca el va urma sa moara. Nu i s-a stabilit un diagnostic sigur desi i s-au facut o multime de teste medicale, chiar a cerut ajutor prin intermediul televiziunii in speranta ca se va gasi un tratament.

Twinkle Dwivedi a fost un copil aparent sanatos pana la varsta de 12 ani. Ochii au inceput sa-i sangereze fara niciun motiv de 5 pana la20 de ori pe zi. Ea marturiseste "Bluza mea de scoala a devenit rosie. Nimeni nu mai vroia sa se joace sau sa se apropie de mine. Era inspaimantator si scarbos incat toti colegii mei au devenit dezgustati.". Curand tanara a fost data afara din scoala iar alte scoli au refuzat sa o primeasca. A fost nevoita sa ramana sa invete acasa si sa nu se mai vada cu alti copii.

Rashida Khatoom este o indianca suferinda de aceeas boala. Pe ea lacrimile de sange nu o deranjaza considerandu-le lacrimi sfinte, provenite din "miracolul divin". Adeptii se pleaca cu respect in fata ei si aduc familiei mai multe ofrande. Rashida insasi spune: "Eu nu simt nicio durere atunci cand se intampla dar este socant sa vezi sange in loc de apa".

Medicina inca cerceteaza astfel de cazuri sperand sa le gaseasca tratamentul. Pana atunci medicii sunt optimisti si in cele mai multe cazuri se crede ca fenomenul se va diminua odata cu inaintarea in varsta, pana la oprirea definitiva a manifestarilor.


Surse:
http://www.cbsnews.com
http://www.huffingtonpost.com
http://www.odditycentral.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu