Numarul de aur: Cheie a universuluiCredem ca suntem dominatori ai universului si ne luam dreptul de a stapani si distruge tot ce ne inconjoara insa natura isi are legile ei si fara sa stim, de miliarde de ani, actionam conform acestor legi. Inca de acum 2.400 de ani, secretul numarului de aur a fascinat atat matematicieni cat si cercetatori din alte domenii ale stiintei: biologi, istorici psihologi,si altii.
Numarul de aur sau proportia divina a facut ca numerosi arhitectecti, muzicieni si pictori sa ii dedice nesfarsite ore de studiu. Leonardo da Vinci, preocupat de studiul proportiilor corpului omenesc, si-a petrecut multe ore dezgropand si cercetand cadavre, ajungand la descoperirea schitei omului vitruvian. Aceasta schema este universala si este aplicabila oricarei persoane indiferent de rasa sau sex si arata ca proportiile corpului respecta regula numarului de aur. Impartind inaltimea la distanta de la podea la ombilic se obtine 1,618 . Acelas numar rezulta si impartind distantele umar,varful degetelor/cot varful degetelor sau lungimea de la sold la podea impartita la distanta genunchi-podea sau chiar si in cazul masurarii degetelor.Numarul de aur, frumusetea si sanatatea
Mergem la fitness, la cosmetica, la stilist, apelam tot mai mult la chirurgia plastica,cautam sa fim in trend cu ultimile tendinte in moda, produsele de machiaj sunt din ce in ce mai sofisticate dar multi dintre noi nu stim regula de aur : 1,61803399. O analiza a fetei arata ca un om este considerat mai frumos cu cat trasaturile sale se apropie mai mult de aceasta valoare. Se merge chiar mai departe cu studiul si se afirma ca atunci cand raportul dintre lungimea si latimea fetei are o valoare mai mare indica afectiuni pulmonare iar atunci cand e mult mai mic de 1,618 aduce probleme de circulatia sangelui si presiune arteriala. Sunt mai putin predispusi atacurilor cardiace persoanele al caror raport dintre tensiunea sistolica si cea disistolica are valori cat mai apropiate de acest numar. Zambetul perfect este atunci cand cei doi incisivi de sus pot forma dreptunghiul de aur, adica raportul dintre latimea si latimea acestui dreptunghi este egala cu phi. Acest raport se aplica si in cazul amplitudinii zambetului si al treilea dinte din fata. Raportul dintre lungimea totala a capului si lungimea de la ochi la barbie, lungimea de la nas pana la barbie impartit la lungimea de la buze pana la barbie sunt egale cu phi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu